• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Romanian Superbike se pregateste pentru un sezon aniversar, implinind 10 ani de la prima etapa. Calendarul din acest sezon include dintr-un total de 6 etape, doua etape in Romania, iar daca circuitul de la Targu Mures va fi dat in folosinta se intentioneaza programarea unei etape suplimentare. Prima etapa se va desfasura ca si in urma cu 10 ani la Serres in Grecia,

In premiera se va desfasura o etape in sens invers pe circuitul Motorpark de langa comuna Adancata, circuit care va beneficia pana la aceasta etapa de un nou strat asfaltic.

Din 2018 apar diferente intre clasele Rookies600 si Rookies1000, clasa de un litru permitand piloti ceva mai experimentati. Acum este posibil ca pilotii care au avut rezultate bune la Rookies 600 sa partiipe si la Rookies 1000, inainte de trecera la calsele de avansati.

Se permite participarea pilotilor cu o varsta de peste 50 ani la aceste clase de debutanti.

La prima etapa sunt programat doua curse, rezultant o etapa  care va cantari mai mult in economia campionatului.

Dunlop chiar daca nu mai este sponsor princpal al competitiei anuta pentru acest sezon premii mai mari decat in 2017.

Inscrierile pentru prima etapa au inceput din februarie cu reduceri mari dar si acum impreuna cu FCP.ro pilotii pot beneficia de o oferta atragatore. La pachetul de inscriere si un set de anvelope Dunlop GP Racer, se acorda o reducere de 300lei.

In afara calendarului curselor incluse in campionat, mai sunt programate cateva etape suplimentare sub forma de cupe independente pe circuitele Rijeka - Croatia,  Misano - Italia si Motorpark - Romania.

 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Dupa 3 zile in care circuitul din Slovaciaring le-a pus probleme destul de mari pilotilor din cauza vantului puternic si rece, Gyorgy Vigh , Carcover Racing,  reuseste sa termine cursa de Superbike invingator.

Ionut Mistode, Asl Racing,  a cazut in calificari acuzand o problema tehnica si nu  mai putut sa ia startul in cursa.

Podiumul clasei supersport Challenge a fost completat de Alexandru Sekely si Razvan Ponoroan de la Team33Cluj. Configuratia circuitului slovac a pus la grea incercare propulsoarele motocicletelor de concurs cu cele 3 linii drepte unde se ating viteze de peste 250 km/h si s-au semnalat mai multe abandonuri. Barda Gal, Ducati Israel,  nu a putut nici el sa mai ia startul in cursa dupa ce motorul a inregistrat o scadere semnificativa a puteri dezvoltate. Imediat dupa start Si Stefan Marinescu ramane fara ambreiaj si este nevoit sa se retraga, cu toate ca isi pusese mari sperante la podium.

 

La clasa Supersport, Bella Pap reuseste prima victorie din acest sezon si urca in fruntea clasamentului general cu 14 puncte in fata maghiarului Janos Chrobak. Romocea Aron reuseste sa il devanseze pe Eduard Socaci.

Articole similare