• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Premiera la Motorpark Romania

In acest sfarsit de saptamana s-a desfasurat primul concurs in sensul antiorar al circuitului din apropierea capitalei.

Romanian Superbike si MotoRC si-au unit fortele si au adunat la start aproape 100 de piloti din Romania, Bulgaria, Turcia, Ucraina si Israel. Numarul de piloti putea fi mai mare daca prognoza meteo nu anunta ploaie in zilele de calificari si curse.
Pana la urma norii au ocolit pista de langa Urziceni si pilotii au avut parte de mult soare poate chiar prea mult in timpul curselor.
Catalin Cazacu, vedeta Exathlon a reusit sa se impuna atat in calificari cat si in cursa in fata lui Ionut Mistode, si impreuna cu colegii sai de la Exathlon Romania sa faca show pe grila de start dar mai ales la festivitatea de premiere. Giani Kirita a aparut initial in locul lui Catalin Cazacu pe podiumul de premiere. In spiritul inrecerii din showul televizat, Cazacu a venit pe podum descult, iar Ionut Mistode i-a urmat exemplul descaltanu-se iin aplauzele publicului. Podiumul clasei regina a fost completat de Adrian Rus, intr-o crestere formidabila de forma, i-a devansat pe Razvan Ponoran si Alexandru Szekely.
Daca initial cativa piloti au fost sceptici referitor la desfasurarea etapei in sensul invers in care se obisnuisera, dupa cursa nu mai exista nici un pilot care sa nu fie incantat de traseu. Cel mai bun timp pe turul de circuit a fost realizat de Catalin Cazacu, 1.43.366.

Catalin Cazacu, locul 1 Superbike: "Ma bucur ca la scurt timp dupa ce am revenit de la Exathlon am avut ocazia sa particip  la prima cursa cu emotii mari pentru mine, nu atat pentru problemele tehnice pe care le-am avut, dar fizic nu eram in forma cea mai buna. Ne-a ajutat vremea, am avut o zi de vineri de adaptare destul de grea pentru mine. Sambata m-am resurcitat si am reusit sa ma regasesc si sa ocup primul loc in grila, lucrul pe care mi-l doream foarte tare. Cursa una mai gra pentru mine decat s-a vazut, dupa turul 5 nu am mai avut energie, am reusit doar sa conserv avantajul e care il aveam si totul a iesit bine. Ma bucur ca a fost o etapa frumoasa cu multi spectatori, foarte multi copii si ne vedem la urmatoarea"


Ionut Mistode, locul 2 Superbike: “ Multumesc fanilor mei pentru sustinerea calduroasa pe care mi-au aratat-o in acest weekend. Ma bucur ca am reinceput in acest an sa aleg dupa o pauza de mai bine de un sezon. Echipa a facut eforturi sa-mi pregateasca motocicleta Yamaha dar au ramas cateva probleme nerezolvate, fortandu-ma sa concurez cu motocicleta colegului meu, BMW S1000RR.
In cursa am mers intr-un ritm bun fara sa risc dupa primul tur, in care am fost nevoit sa fac o depasire la limita pentru a recupera 2 pozitii pierdute la start.
Asa ca pierdusem contactul de la inceput  cu Catalin, am reusit cat de cat sa pastrez distanta pana dupa jumatea cursei cand am avut doua momente in care cutia de viteze mi-a facut niste mici probleme si am mai pierdut 3 secunde. Oricum a fost o cursa buna si sunt multumit de rezultat in conditiile date.”

Adrian Rus,  locul 3 Superbike: “Inca de vineri m-am simtit foarte bine pe noua varianta a traseului, in sens invers. Am avut mereu timpi competitivi dar in cursa am reusit sa imbunatatesc aproape doua secunde fata de calificari.
Am luat un start foarte bun in cursa, de pe 7 am reusit sa ma infiltrez pana pe 3, la finalul primului tur terminand pe 4. A urmat o cursa antrenanta atat pentru noi, cat si pentru pubilc, batalia cu Alexandru Szeleky si Razvan Ponoran tinand audienta pe varfurile degetelor practic.
Am reusit un loc 3 in final si best lap time de 1.44.5, la doar 1.2 secunde de best-ul leaderului, Catalin Cazacu -  acest lucru imi da incredere pe viitor, si motivatie, sa lucrez mai mult la conditia fizica si concentrare.”

La clasa Supersport 600, Ucar Kerem din Turcia a surprins pe toata lumea cu accensiunea rapida. Pilotul turc a reusit sa-si imbunatateasca constant timpul pe turul de circuit reusind in cursa 1.45.444
Aron Romocea reuseste sa se claseze pe 2 :
“Dupa 10 ani de cursă primul start furat, 10 secunde penalizare, dar fără rezultat negativ la linia de sosire. Am pierdut 4 locuri la start si am fost disperat sa recuperez. Dupa ce i-am depasit pe cei care m-au luat la start eram disperat sa fac distanța de 10 secunde intre mine si urmaritori. Plutonul fruntaș nu mai puteam sa il ajung,dar din pacate pt el Petrovici a cazut in ultimul viraj in ultimul tur si asa am ajuns pe locul 2.
Foarte interesantă desfășurarea evenimentului pe sens invers. Ne vedem la Brno.”

Florin Barladeanu, locul 3 Supersport: "Plecand de la organizare si promivare de eveniment totul a fost perfect  Initial am fost sceptici cu privire la faptul ca avem doar o premiere dar de fapt acest fapt a dus la o competitie mult mai motivanta si mai stransa intre noi ca piloti...totodata ideea cu traseul antiorar s-a dovedit a fi una constructiva pentru ca am descoperit alte limite , alte viraje alte abordari si de ce nu... alte viteze."

La clasele debutantilor luptele s-au disputat la tensiune maxima. Toti pilotii au simtit ca circuitul este nou pentru toata lumea si si-au jucat cat mai bine sansele. La Rookies 1000 podiumul a fost :
1. Serban Stancalie2.Manfred Spendier 3. Laurentiu Stoiculescu.

La Rookies 600 primii 3 piloti au fost:
1.Septimiu Popa  2.Kamen Kozhuharov 3. Alin Balaceanu

Articole similare